May 28, 2019 - Netherlands

Op 4 en 5 juni staat de Global Goals VIPbus op het VNG Jaarcongres. Kom kijken in de bus, ga in gesprek over de Global Goals en de Omgevingswet, en ding mee naar een gratis bezoek van de VIPbus naar uw gemeente! Burgemeester Jan van Zanen zal op het congres als eerste plaatsnemen in de Global Goals VIPbus.

 

vn ambassadeur
VN Ambassadeur Amina J. Mohammed in de VIPbus

 

Driver’s seat

U bent bestuurder van een gemeente. Hoe ziet uw horizon eruit? In welke versnelling staat u en wat moet er van de handrem? Deze vragen worden gesteld in de VIPbus voor Very Inspiring People. Aan de hand van de antwoorden stelt het team van de VIPbus samen met u een programma samen voor uw gemeente waarmee we burgers, ondernemers en bestuurders samenbrengen om een roadmap te maken voor een maatschappelijke uitdaging. Stap tijdens de VNG jaarcongres op in de driver’s seat, deel uw visie op de toekomst en ding mee naar een gratis bezoek van de VIPbus aan uw gemeente! ToerMee!

 

De Global Goals for Sustainable Development als kompas

In de VIPbus worden de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen gebruikt als startpunt om te kijken naar hedendaagse problemen. Zo bracht de bus in Utrecht bestuurders, slagers, ontwikkelaars, ondernemers en inwoners samen in gesprek over duurzaam consumeren en bouwen. Met als resultaat twee slagers die hun bedrijf hybride maken, de start met een circulaire bouwmarkt en een pilot voor het bouwen op tweede maaiveld van de stad.

 

Volgende halte: De Omgevingswet in de versnelling

De Omgevingswet komt eraan en vormt voor gemeenten een grote opgave voor de werkwijze en interactie met burgers en ondernemers. Onder de noemer ‘ToerMee’ rijdt de VIPbus langs gemeenten en neemt ambtenaren mee op reis de samenleving in om aan de hand van initiatieven uit de praktijk te leren en experimenteren met de Omgevingswet. We brengen uw organisatie naar buiten en de samenleving naar binnen.

 

U kunt de Global Goals VIPbus vinden op parkeerterrein P1 op het VNG Jaarcongres te Barneveld, en kunt het VIPbus team vinden bij standnummer 114 van VNG International. Lees meer.

 

Een initiatief van Spoor van Vernieuwing en SDG Charter

De Global Goals VIPbus is een initiatief van Spoor van Vernieuwing en het SDG Charter, waarbij VNG International namens de Nederlandse gemeenten is aangesloten. Spoor van vernieuwing is een collectief van sociaal ondernemers, maatschappelijke organisaties, bewoners en ambtenaren die de Global Goals hanteren als effectief kader voor de verbetering van de kwaliteit van leven zowel lokaal als internationaal. Het SDG Charter brengt organisaties in Nederland die aan de Global Goals werken samen en stimuleert samenwerking om de impact te vergroten.

Back to news archive
Share this page