Nov 11, 2023 - Ukraine

Op 11 november 2022, vandaag een jaar geleden, werd de Oekraïense stad Kherson bevrijd. Deze stad is een van onze partnersteden in het programma ‘support to recovery rehabilitation and reconstruction of local governments and communities in Ukraine’. Vandaag vieren wij dit jubileum maar staan wij ook stil bij de moeilijk omstandigheden waar Kherson zich vandaag de dag nog steeds in bevind. 

Wij steunen Kherson stad en andere hromadas in Kherson regio door hen te begeleiden in het ontwikkelen van lokale herstelplannen. Dit proces gaat gepaard met capaciteit opbouw van ambtenaren in verschillende relevante onderwerpen zoals projectmanagement, fondsenwerving, acquisitie. Afgelopen week participeerde enkele ambtenaren van Kherson in een training in Kyiv, met als hoofddoel het verscherpen van de prioritering in hun lokale herstelplannen. Daarnaast werken wij ook aan kennisdeling tussen (Nederlandse gemeentelijke) experts en onze hromadas via onze Spring Summer School.

In de komende tijd, zal Kherson, net als de andere hromadas, de kans krijgen om een klein project binnen hun lokale herstelplan uit te voeren via een subsidie.

Back to news archive
Share this page